banner

ЛОВЛЯ ЩУКИ

Щука–найбільший хижак наших водоймів, ловля якої завжди дарує тільки позитивні емоції спінінгісту. При ловлі щуки необхідно бути впевненим у своєму оснащенні, щоб воно було надійне та не не підвело у найвідповідальніший момент. Приманки для ловлі щуки варто вибирати відповідно до місць та умов її проживання..

При ловлі щуки необхідно бути впевненим у своєму оснащенні, щоб воно було надійне та не не підвело у найвідповідальніший момент.
Приманки для ловлі щуки варто вибирати відповідно до місць та умов її проживання. Місця проживання «хижака» Ловля щуки на спінінг вимагає певних знань, хитрощів та навиків. Якщо хочете впіймати трофейну щуку, то варто її пошукати.
Визначити місце її стоянки часто набагато важливіше ніж підібрати приманку, хоча і це один із важливих факторів. Щука може стояти на різних ділянках водойми, що в основному залежить від рельєфу дна.
Так, у озерах та ставках, щука нерідко може триматися на мілководних ділянках порослих травою, а також на ділянках з різноманітними аномаліями дна, на зразок ямок та бровок, або ховатися біля самого зрізу очерету. У річці щука може стояти як у зарослій прибережній зоні, так і на глибині або в закорчованих ділянках. Часто на глибині полюбляють стояти трофейні екземпляри.

kolya
Спінінг для ловлі щуки. При ловлі з берега часто необхідно виконувати закид на далеку дистанцію, щоб можна було обловити якомога більшу акваторію водойми. Тому, більш доцільно використовувати вудилища довжиною 2.4 - 2.7 м. Тест та стрій вудилища підбирають виходячи із ваги та типу приманок, які будуть використовуватись для ловлі щуки. Найбільш популярні легкі спінінги зі швидким або помірно швидким строєм. Ловля щуки з човна. При лові щуки з човна буде комфортно використовувати вудилища довжиною 1,9 -2,4 м. Тест та довжина також залежать від ваги та типу приманок. Слід відмітити, що для великої щуки потрібні більш жорсткі вудилища з достатнім запасом міцності.

СНАСТІ НА ЩУКУ

Варіанти моделей спінінгів для ловлі щуки:

  • Kalipso Agera-топова серія удилищ від торгової марки Kalipso розроблена з урахуванням концепції Air Power Concept, яка полягає у виготовлені легких, чутливих та при цьому потужних і надійних вудилищ найвищого класу. Бланки виконані із японського карбону Toray та Mitsubishi модульністю 30Т і 40Т з використанням технології різнонаправленого розташування карбонових волокон. Спінінги оснащені якісними кільцями зі вставками Sic, розміри кілець та їх розташування оптимізовані під специфіку конкретних моделей. Спінінги мають ергономічну рознесену рукоятку, виготовлену з матеріалу EVA і надійний котушкотримач із задньою гайкою кріплення котушки. Дана серія розроблялася з урахуванням специфіки застосування різних моделей у різноманітних умовах та способах спінінгової риболовлі.
  • Kalipso DeepSpace-серія вудлищ легкого класу, виконаних відповідно до концепції Sensitiv Concept, яка полягає у виготовлені дуже легких та максимально чутливих спінінгів. Всі моделі мають швидкий стрій та порожнисту вершинку, так званий Tubular, це дозволяє відмінно працювати не тільки з джиговими приманками, але і з блешнями на рівномірній проводці, а також підходять для ривкових проводок воблерів і пілкерів. Бланки спінінга виготовлені з карбону 30Т зі зниженим вмістом смоли, оснащені якісною фурнітурою та полегшеними кільцями зі вставками Sic. Серія представлена різними довжинами (2,21; 2,29 і 2,39 м) та тестами (до 10, 12, 14 та 18г) і підходить як для ловлі з човна, так і з берега.
  • Kalipso Divinity- серія розроблена згідно з концепцією Power System, яка передбачає створення чутливих спінінгів легкого класу, що мають підвищену потужність, необхідну для риболовлі в складних умовах або при лові великої риби на легкі приманки. Вудилища Divinity мають швидкий стрій та оснащені монолітною вклеєною вершинкою Solid. Це дозволяє відмінно робити анімацію джигових приманок і контролювати проведення навіть легких монтажів, при цьому з іншими видами приманок вони також відмінно справляються. Спінінг виготовлений з карбону модульністю 30 Т та оснащений якісними кільцями зі вставками Sic. Серія представлена різними довжинами (2,21; 2,29; 2,39 і 2,54м) та тестами (до 10, 14 та 18г) і підходить як для ловлі з човна, так і з берега
agera sudak
р.Самара

ШНУР

Для ловлі щуки краще використовувати плетений шнур. Він практично не має розтяжності та має високу чутливість. Шнур має значно більше розривне навантаження при такому ж діаметрі що і волосінь. Це дозволить вам використовувати тонкі діаметри не побоюючись того, що шнур не витримає трофей, а також при цьому значно підвищити дальність закидання.
  • Шнур Kalipso Saber X4-це міцний та надійний 4-жильний плетений шнур із чудовою стійкістю до абразиву. Завдяки високій абразивостійкості шнур не втрачає своїх характеристик протягом тривалого періоду експлуатації навіть при використанні у складних умовах. Кругле та щільне плетіння забезпечує гарну чутливість та високу надійність. Saber X4 підходить для використання в різноманітних умовах ловлі, коли є необхідність використання плетених шнурів з високим розривним показником, зносостійкістю та надійністю. Випускається у довжинах 100 і 150 метрів у трьох кольорах: темно-зелений, яскраво-зелений та яскраво-жовтий
  • Шнур Kalipso Saber X8-це високочутливий 8-жильний шнур із мінімальною розтяжністю. Волосінь гладка, безшумна при проходженні в кільцях та має відмінні польотні характеристики. 8-жильна структура дозволяє виготовити міцний, круглий та щільний шнур з дуже високою чутливістю. Saber X8 має підвищену стійкість до абразиву та високу надійність. Шнур універсальний та підходить для використання у різноманітних умовах риболовлі. Випускається у розмотці 150 метрів у трьох кольорах: темно-зелений, яскраво-зелений та яскраво-жовтий.

БЛЕШНІ

  • Вертушки-мабуть найпростіші блешні в освоєнні. Дана приманка має вкрай активну гру завдяки обертанню пелюстки навколо своєї осі. Основна проводка для такої блешні є рівномірною
  • Коливалки-відрізняються величезним асортиментом всіх можливих форм і розмірів, завдяки чому даний тип приманок підходить під будь-які умови ловлі. У даного типу блешень є великий вибір варіацій проводок. Вони добре працюють на простій рівномірній анімації, а також їхню гру можна доповнити елементами ступінчастої проводки, паузами різної інтенсивності та різноманітними ривками.
  • Kalipso Megra-блешня що обертається, орієнтована для ловлі щуки, окуня та іншої хижої риби. Ефективно працює на рівномірній проводці та має високі показники дальності закидання. Оснащена якісним трійником Mustad та латунною пелюсткою
  • Тейл-спіннер Kalipso Fireblade -відрізняються величезним асортиментом всіх можливих форм і розмірів, завдяки чому даний тип приманок підходить під будь-які умови ловлі. У даного типу блешень є великий вибір варіацій проводок. Вони добре працюють на простій рівномірній анімації, а також їхню гру можна доповнити елементами ступінчастої проводки, паузами різної інтенсивності та різноманітними ривками.
  • Kalipso Kastmaster-один з найпопулярніших типів приманок. Ефективно працює практично по всім видам хижої риби. Оптимальна проводка є рівномірною, але також добре працює на паузах. Крім класичних кольорів дана приманка також представлена в комбінованих. Оснащена надійними трійниками Mustad.
nik
в.”Сухий Лиман"

СИЛІКОНОВІ ПРИМАНКИ

Серед спінінгістів найпопулярнішими є силіконові приманки. Широкий асортимент, доступна ціна та можливість використовувати їх навіть у найрізноманітніших умовах, зробили силіконові приманки основними при ловлі щуки.
Силіконові приманки є імітацією дрібної риби, личинок, членистоногих та іншої водної фауни. Найбільш популярні серед рибалок силіконові приманки на щуку з так званого їстівного матеріалу.
До їх складу включені атрактанти та смакові добавки, які роблять приманку більш апетитною для хижака.

kolya
в."Атланта"
Силіконові приманки є імітацією дрібної риби, личинок, членистоногих та іншої водної фауни. Найбільш популярні серед рибалок силіконові приманки на щуку з так званого їстівного матеріалу. До їх складу включені атрактанти та смакові добавки, які роблять приманку більш апетитною для хижака.

Варіанти моделей силіконових приманок:

  • Kalipso Ronin Shad-уловиста силіконова приманка, яка відноситься до класу віброхвостів, імітація невеликої рибки. Має вузьке та ребристе тіло, трикутне у розрізі.Така форма забезпечує високий гідроакустичний ефект, що добре приваблює та провокує на клювання хижу рибу. Закінчується приманка сплющеним з боків хвостиком з досить великою п'ятою, яка забезпечує стабільну гру, навіть на невеликих вагах та на малих швидкостях проводки. Також на привабливість гри впливає м'якість матеріалу з якого виготовлений Ronin Shad, при цьому приманка не втрачає міцність та надійність і добре тримається на гачку. Додатковим стимулом для атаки хижака є якісний атрактант зі спеціально виведеною формулою запаху та смаку – «АKS formula» (Atlantic Krill Smell). Проріз у спинці дозволяє надійно зафіксувати віброхвіст на офсетнику та сховати жало гачка
  • Kalipso Vane Claw-приваблива силіконова приманка, що імітує ракоподібних. Вона має дві пари клешень різних розмірів і закінчується парою тонких вусиків.Під час проведення всі ці елементи плавно грають, а під час паузи - привабливо опускаються. Завдяки таким особливостям приманка приваблює хижаків як на проводці з різними підривами та похитуваннями, так і на класичній ступінчастій. Незважаючи на безліч різних елементів, даний рак має хороші політні характеристики.
  • Kalipso Vibro Claw-це уловиста силіконова приманка, що копіює невеликого річкового рака. Вона має дві пари маленьких ніжок, розташованих з боків, тонкі вусики на голові та клешні з невеликими лопатками, які надають йому активну гру. Завдяки різноманітності елементів та наявності активних клешень, приманка чудово працює як на рівномірній проводці, так і на стадії падіння. Це дозволяє ловити Vibro Claw використовуючи різні проводки та в різноманітних умовах. Прорізи з двох сторін силіконового рака дозволяють надійно закріпити приманку на офсетнику, сховавши жало гачка.
  • Kalipso Turan-це пасивна силіконова приманка, яка при цьому має безліч рухомих елементів, кожен з яких не є активним, але в сукупності надає привабливу гру як на рівномірній проводці, так і на падінні. Завдяки такій особливості приманка відмінно ловить хижака при різних джигових анімаціях, особливо з використанням підкидів, протяжок по дні та в товщі, а також - на паузах. Представлена у трьох розмірах: 2,5 - доречно використовувати при ловлі окунів та невеликих судаків і щук; 3,5 і 4,5 - найбільш ефективні при лові середнього та великого хижаків як з берега, так і з човна.
  • Kalipso Big Daddy та Kalipso Daddy - це великі силіконові віброхвости, основна сфера застосування яких - ловля трофейного хижака. Приманки мають високе тіло, вузький хвіст та великий п'ятак. Завдяки такій геометрії, вони яскраво грають з покочуванням корпусу та похитуванням боками, навіть на найменших швидкостях проводки. Віброхвости відмінно підходять як для облову поверхневих і середніх глибин малими вагами або без них взагалі, так і для класичної джигової проводки в придонній зоні. Завдяки своїм розмірам та активній грі, даний віброхвіст приваблює хижака з великої відстані та провокує на атаку рибу, яка ігнорує приманки меншого розміру

ВОБЛЕРИ

Воблер–це штучна приманка, що зовні та грою імітує рибку. Виготовлена, як правило, із пластику.Всередині може бути оснащена шумовими кульками або магнітними системами для дальнього закидання.
Воблери мають різноманітні варіації кольорів: від натурального, схожого на справжню рибку, до кислотних - що провокують хижака на атаку.
Для ловлі щуки підходять воблери розміром від 60 до 160 мм, що залежить від специфіки та особливостей харчування хижака в тих чи інших умовах.
Існують три види плавучості воблерів: тонучі, плаваючі та суспендери.

  • Тонучі-приманки, які найефективніше підходять для облову нижніх горизонтів води, а також для ловлі на течії.
  • Плаваючі-дозволяють ефективно обловлювати мілководні ділянки водойми, особливо зарослі травою. Найбільш результативні в теплу пору року.
  • Суспендери -воблери, які мають нейтральну плавучість, що дозволяє робити тривалі паузи під час проведення. Така особливість вкрай ефективна при лові хижака з низькою активністю

Всі типи приманок доповнюють один одного, а наявність кожного виду у своєму арсеналі значно підвищує шанси на вдалу ловлю щуки.